Крафтове виробництво Херсонщини сприяє розвитку туристичної галузі регіону

Херсонщина є одночасно і аграрним, і туристичним регіоном. Тому в області активно розвивають крафтове виробництво, яке забезпечує розвиток гастротурів у регіоні та туристичної галузі Херсонщини в цілому. 

Вчора, 17 листопада, голова облдержадміністрації Юрій Гусєв ознайомився з роботою двох підприємств, які займаються крафтовим виробництвом на Херсонщині, – південна степова броварня «Дрофа» та ФОП Бігленко Андрій Анатолійович, якому належить торгова марка «Українські в’ялені помідори».

Перше підприємство, яке відвідав голова облдержадміністрації, спеціалізується на виготовлені якісного крафтового пива, звареного виключно з натуральних компонентів за оригінальною рецептурою.

На території броварні обладнано дегустаційну залу, де споживач має можливість скуштувати виключно «живе» пиво в первинному нефільтрованому виді або прозорому після фільтрації.

Також підприємство претендує на участь в гастротуристичному маршруті  «Дороги Вина та Смаку Херсонщини» у рамках проєкту ЄС «Підтримка розвитку системи географічних зазначень в Україні».

Друге підприємство займається виготовленням та реалізацією найсмачніших рецептів в’ялених томатів. Воно засновано двома однокласниками Андрієм Держипольським та Андрієм Бігленко у 2016 році. Цех по виробництву в’ялених помідорів знаходиться в селі Чорнобаївка.

Сам Андрій Бігленко розповідає, що українські в’ялені помідори – це натуральний продукт, який не містить консервантів і підсилювачів смаку, регуляторів та стабілізаторів. Для приготування продукції використовують тільки натуральні спеції, сіль та олію.